Behandeling

Behandeling


In het intake of kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden voor psychologische behandeling of coaching. Als er een langer durende behandeling noodzakelijk is, dan kun je via de huisarts verder doorverwezen worden.

Kenmerkend voor mijn wijze van werken is samenwerking, om te zoeken naar je eigen kracht en mogelijkheden om de problemen/klachten weer aan te kunnen.

Ik maak gebruik van technieken uit verschillende therapeutische invalshoeken, zoals de Emotionally Focussed Therapy voor echtpaarproblemen, cognitieve en directieve technieken, oplossingsgerichtebenadering, EMDR (traumabehandeling),  focussing (Gendlin) maar ook zet ik geleide ontspanningsoefeningen en visualisatie-technieken in. Ook werk ik graag met Mindfulness en Voice Dialogue . Hypnose kan ook ingezet worden ter ondersteuning.

Vaak gaat het om het anders leren omgaan met een probleem, en er anders over te denken. In plaats van onmogelijkheden (“ik kan niet”, “ik durf niet”, ik wil niet” ) weer komen tot wat wel mogelijk is.