Kennismaking

Ik ben Sil Dings, psycholoog NIP (beroepsvereniging voor psychologen). Sinds mijn afstuderen aan de K.U.Nijmegen ben ik als psycholoog werkzaam geweest in zowel wat tegenwoordig heet de basis als de specialistische zorg. Binnen mijn Psychologenpraktijk werk ik alleen in de basis en complementaire zorg.

Mijn visie is dat vertrouwen centraal staat. Als er vertrouwen is, kan er openheid ontstaan en pas dan kan het over de kern van de problemen gaan. Ook kijk ik naar het geheel, en betrek ik de de leefwereld van iemand erbij.

Mijn passie is verbinding met mensen, in al hun diversiteit en eigenheid. Samen zoeken naar inzicht, een betekenis, acceptatie of juist een oplossing, of toegroeien naar een sterker zelfbeeld.

In 1989 ben ik als psycholoog afgestudeerd “oude stijl” aan de KUN in Nijmegen en ben ik gaan werken bij de Riagg in Oss waar ik ook stage gelopen heb. Daarna heb ik in ruim een jaar een reis om de wereld gemaakt, een prachtige ervaring! Tijdens mijn werk als studentenpsycholoog in Tilburg volgde ik de opleiding systeemtherapie bij het ISP omdat ik me op gezinnen en vooral op partnerrelatieproblemen wilde richten. In de eigen praktijk Dings en Labrijn richtte ik me vooral op partnerrelatieproblemen. Later ben ik begonnen bij GGZ Oost Brabant, waar ik meer dan 12 jaar gewerkt heb, met volwassenen en op de jeugdafdeling.

Recent ben ik begonnen als zelfstandige in Psychologenpraktijk Dings. Ik ben aangesloten bij Hypnocare Nederland en Caredate. Daarnaast werk ik bij Ggz Scharwachter in Elst. Ik ben EMDR practitioner io en heb ik me verdiept in EFT, de emotionally focussed therapy voor paren. Focussing (een methode van Gendlin) vind ik mooi om mee te werken. Tevens ben ik bezig met Mindfulness, wat zowel individueel als in de groep gegeven kan worden.